Den ukjente polfareren fra Sør-Helgeland

Biografi/dokumentar. ISBN  978-82-997875-1-2  Uinnbundet bok.  80 sider.  Illustrert m/fotografier og kart.  Utgitt 2008
Pris kr. 100 + porto

Boken kan kjøpes ved direkte henvendelse på e-post merket:  "Polfarer Paul Knutsen", til:
unniaa-s@online.no

eller bestilles på tlf  47908081

Polfarer Paul Knutsen -hans liv og mystiske forsvinning

POLFARER PAUL KNUTSEN - HANS LIV OG MYSTISKE FORSVINNING av  Unni Aas Sandholm/Kjell Reinfjord.
  

Paul Knutsen ble håndplukket av Otto Sverdrup i 1914 for å delta på en redningsaksjon etter 3 russiske polarekspedisjoner i Arktis.  Sverdrup ble dypt imponert over den unge Paul Knutsen under denne reisen. 
I 1918 skulle Roald Amundsen forsøke å nå Nordpolen via Nordøstpassasjen med polarskuta "Maud".  Roald Amundsen håndplukket Paul Knutsen til denne nordpolekspedisjonen, etter anbefalinger fra Otto Sverdrup.  Etter å ha overvintret i "Maudhavn", forlot Paul Knutsen og Peter Tessem ekspedisjonen - for å gå på ski de 90 milene til Dickson, for å levere post og vitenskapelig utstyr fra ekspedisjonen.
Utstyr fra sledene deres ble funnet spredt utover et stort område, og et lik ble funnet nær Dickson.  Hva skjedde med Paul Knutsen og Peter Tessem?   I snart 90 år har denne saken vært drøftet og gransket med stor interesse.  Mysteriet er fremdeles ikke løst, og anses som en kriminalsak i Russland.

Biografi/dokumentar basert på tidligere utgivelser fra "Maudekspedisjonen" samt norske og russiske brev, dokumenter og avisartikler fra arkivet til Norsk Polarinstitutt, i tillegg til intervjuer med familien til Paul Knutsen og Peter Tessem.

Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE